Banca Centrală a Rusiei va lansa platforma de ipotecă digitală bazată pe Blockchain

Banca Centrală a Rusiei va lansa platforma de ipotecă digitală bazată pe Blockchain

Banca Centrală a Rusiei dezvoltă o platformă de ipotecă digitală, alimentată de un blockchain dezvoltat intern, numit Masterchain, a raportat agenția locală de știri Ria pe 28 mai.Potrivit Olgăi Skorobogatova, primul guvernator adjunct la banca centrală, Masterchain a început recent să sprijine creditele ipotecare digitale, ceea ce constituie o bază pentru viitoarea platformă.

 

 

Instituția financiară a înaintat deja propunerea proiectului său de ipotecă digitală Guvernului și Serviciului Federal de Înregistrare, Cadastru și Cartografie de Stat (Rosreestr).

Se pare că Masterchain este prima platformă blockchain din Rusia, certificată de Serviciul Federal de Securitate sau FSB. Conform rapoartelor anterioare, este vorba despre o blockchain permisă, bazată pe Ethereum, care a fost lansată în 2017 de către Asociația FinTech, o entitate afiliată la Banca Rusiei.

În special, nu ar fi prima dată când Masterchain este utilizat pentru creditele ipotecare electronice. În septembrie 2018, o filială rusă a Raiffeisen Bank International a publicat documente ipotecare conținând date despre părțile din tranzacție, creditul de credit și durata acestuia și proprietatea achiziționată în sistemul depozitar descentralizat (DDS) al Masterchain.

În ciuda eforturilor băncii centrale de a promova tehnologia Blockchain, guvernul rus a fost în mare parte ostil față de criptomonede. La începutul acestei luni, parlamentarii locali au sugerat pedepse de până la 2 milioane de ruble (27.800 USD) și șapte ani de închisoare pentru cifra de afaceri ilegală a activelor digitale și a criptomonedelor.

Un alt semn al intensificării sentimentului „blockchain înainte de Bitcoin” în Rusia este știrea despre Sberbank, cea mai mare bancă din țară, care solicită ca ofertele să ofere 4.917 bancomate capabile să susțină „operațiuni de blockchain”.

Nemo consentur ignorare legem. Nemo ius ignorare consentur Nimanui nu-i este permis sa nu cunoasca legea. Nimanui nu-i este permis sa nu cunoasca dreptul.